Samuel, obvinený z dvojnásobnej vraždy v Lučenci ostáva vo väzbe

NETKY.SK • 30 December 2014, 14:38 • 2 min
Samuel, obvinený z dvojnásobnej vraždy v Lučenci ostáva vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA - Za dvojnásobnú vraždu stíhaný 38-ročný Samuel Š. z Lučenca ostáva vo väzbe aj po podaní obžaloby.

slovakia

left justify in out

Dnes o tom rozhodol Okresný súd v Banskej Bystrici, ktorý vyhovel návrhu prokurátora, že dôvody väzby trvajú. Rozhodnutie je právoplatné.


Dvojnásobnú vraždu podľa obžaloby spáchal viackrát trestaný Samuel Š. 15. júna tohto roku. V rodinnom dome na Nábrežnej ulici v Lučenci po predchádzajúcej hádke dobodal 65-ročného obyvateľa domu Emila H. a jeho spolubývajúcu 40-ročnú Katarínu B. Motívom bolo získanie finančného prospechu. Obvinený po vražde z domu obetí ukradol LCD televízor, DVD prehrávač, mobilný telefón a z dvora aj Škodu Felicia. Ukradnuté veci policajti neskôr zaistili. Pri vražednom útoku bol Samuel pod vplyvom pervitínu. V prípravnom konaní tvrdil, že zavraždený Emil sa na neho zaháňal nožom a nechcel ho pustiť z domu, kým mu nevráti peňažný dlh. On mu nôž vytrhol z ruky a bodol ho do krku. Vtedy Samuela napadla Katarína, aby mu bránila v útoku na Emila. Emilovi útočník zasadil pätnásť bodných a rezných rán do hlavy, krku, hrudníka a ďalších častí tela. Rovnaké poranenia spôsobil útočník aj Kataríne. Obaja napadnutí podľahli zraneniam na mieste činu. Po vražde Samuel zamkol dom a odišiel s kamarátmi do Viedne. Mobil si ponechal, ostatné veci predal kamarátom. Predtým, ako ho zadržala polícia, sa Samuel bodol do hrudníka a museli ho hospitalizovať. Sudca pre prípravné konanie obvineného vypočul a o vzatí do väzby rozhodol priamo v nemocnici v Lučenci. 


Za obzvlášť závažný zločin vraždy, z toho v jednom prípade chránenej osoby, hrozí obvinenému trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie. V minulosti bol trestaný prevažne za majetkovú a násilnú trestnú činnosť. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona