Samuel L. Jackson zbiera peniaze na charitatívne účely

NETKY.SK • 7 Jún 2013, 13:16 • 2 min
Samuel L. Jackson zbiera peniaze na charitatívne účely

LOS ANGELES - Americký herec Samuel L. Jackson odštartoval na internete kampaň zameranú na pomoc v boji proti Alzheimerovej chorobe. Pre Alzheimerovu asociáciu sa pokúsi vyzbierať 175-tisíc dolárov (v prepočte približne 132-tisíc eur) prostredníctvom crowdsourcingovej webstránky Prizeo, kde môžu ľudia prostredníctvom malých investícii podporovať rôzne projekty.

slovakia

left justify in out

Ako hlavnú cenu ponúkol prispievateľom víkendový pobyt v anglickom Hertfordshire, kde sa bude môcť vyžrebovaný darca okrem obeda s hercom zúčastniť aj na benefičnom galavečere s hviezdnymi hosťami. Výhercom sa môže stať každý, kto venuje aspoň tri doláre. Čím bude však príspevok vyšší, tým viac žrebov darca získa. Pri vyšších sumách ako 100 či 200 dolárov (zhruba 75,5 a 150,93 eur) budú okrem žrebov odmenou aj vecné ceny ako hercova podpísaná fotografia či pre Jacksona typická čiapka Kangol, rovnako s podpisom.

"Prispejte malým darom tejto organizácii a vy a váš priateľ môžete letieť do Anglicka a užiť si prepychový víkend v päťhviezdičkovom kúpeľnom a golfovom rezorte The Grove, kde budem hostiť golfový turnaj celebrít," vyzýval herec k príspevkom. "Samozrejme by váš víkend nebol úplný, ak by ste so mnou nestrávili nejaký čas, takže hlavná cena zahŕňa aj obed so mnou," pokračoval. "Nezáleží na tom, koľko prispejete, oceníme každú čiastku, ktorú viete dať na boj proti tejto chorobe a poskytnúť tak pomoc tým, ktorí ňou trpia. Neviem sa dočkať ako spolu v Anglicku strávime čas a užijeme si veľa zábavy," dodal Jackson a sľúbil, že výhercov môže naučiť aj niečo z golfu. 

Šesťdesiatštyriročný Samuel L. Jackson, ktorý je známy napríklad zo snímok ako Pulp Fiction (1994), Avengers: Pomstitelia (2012) či Divoký Django (2012), sa tak pridal k celebritám, ktoré sa prostredníctvom crowdsourcingových webstránok snažia zbierať peniaze nielen na charitatívne účely. Za zmienku stojí napríklad kampaň herca Zacha Braffa, ktorému sa podarilo prostredníctvom stránky Kickstarter získať tri milióny dolárov (zhruba 2,3 milióna eur) pre nový filmový projekt, či podobný úspech pripravovanej snímky o seriálovej detektívke Veronice Mars s čiastkou 5,7 milióna dolárov (približne 4,3 milióna eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies