Samsung zastavuje výrobu televízorov v Thajsku

NETKY.SK • 21 Máj 2015, 09:50 • 2 min
Samsung zastavuje výrobu televízorov v Thajsku

SOUL - Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics, najväčší výrobca televízorov na svete, v prvom štvrťroku zastavil výrobu televízorov v Thajsku. V minulom roku pritom spoločnosť oznámila, že investuje 560 mil. USD do výstavby závodu na výrobu domácich spotrebičov vo Vietname.

slovakia

left justify in out

V prevažnej miere by tam mala spoločnosť vyrábať televízory. Je to snaha zvýšiť produkciu naprieč segmentmi, vrátane smartfónov a obrazoviek, v krajine, v ktorej sú nižšie náklady. Spoločnosť Samsung nepotvrdila sťahovanie výroby z Thajska do Vietnamu. Spoločnosť LG Electronics, celosvetovo druhý najväčší výrobca televízorov, čoskoro premiestni výrobu televízorov z Thajska do Vietnamu. Dôvodom sú nižšie náklady na prácu vo Vietname a taktiež to, že čínski dodávatelia budú bližšie.

 

Samsung Electronics pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Tá má v Galante od roku 2002 najväčší závod na výrobu LED televízorov v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona