Samsung začne predávať smartfón s OS Tizen v 3. kvartáli

NETKY.SK • 2 Jún 2014, 14:09 • 2 min
Samsung začne predávať smartfón s OS Tizen v 3. kvartáli

SOUL - Juhokórejský koncern Samsung Electronics dnes oznámil, že v 3. kvartáli začne predávať smartfón s vlastným operačným systémom (OS) Tizen. Cieľom spoločnosti je znížiť závislosť od operačného systému Android firmy Google. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Samsung, najväčší svetový výrobca inteligentných telefónov z hľadiska predaja, v oficiálnom vyhlásení uviedol, že smartfón s názvom Samsung Z začne predávať najprv v Rusku a postupne ho uvedie na trh aj v ďalších krajinách, ktoré ale nemenoval.

 

Juhokórejský koncern už využíva svoj systém Tizen vo viacerých produktoch, napríklad v inteligentných hodinkách Gear 2 a Gear 2 Neo. No na rozdiel od najväčšieho konkurenta Apple, ktorý má vlastný operačný systém, telefóny a tablety z produkcie Samsungu zatiaľ využívajú systém Android. A to bráni Samsungu, aby získal silnejšiu pozíciu na trhu s lukratívnymi aplikáciami pre smartfóny.

 

Telefóny s operačným systémom Tizen tak budú mať predinštalované aplikácie a ich užívatelia budú mať prístup k ďalším aplikáciám prostredníctvom obchodu Tizen Store.

 

Samsung sa snaží povzbudiť vývoj aplikácií Tizen, ale momentálne je ich počet príliš malý v porovnaní s konkurenčnými aplikáciami App Store a Google Play. Juhokórejský výrobca tvrdí, že jeho systém Tizen umožní užívateľom rýchlejšie surfovať po internete a efektívnejšie využívať aplikácie. A na prvý pohľad sa ani veľmi nelíši od systému Android, pretože zdieľajú počítačový operačný systém Linux.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies