Samsung za apríl až jún vykázal rekordný zisk

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 13:59 • 2 min
Samsung za apríl až jún vykázal rekordný zisk

SOUL - Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung za apríl až jún vykázal rekordný zisk.

slovakia

left justify in out

Boom v odvetví pamäťových čipov prispel k tomu, že čistý zisk firmy v druhom kvartáli medziročne stúpol o 85 percent na sumu 10,8 bil. juhokórejských wonov (KRW), čiže 9,7 mld. USD, z úrovne 5,8 bil. KRW. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila spoločnosť FactSet, prognózovali, že čistý zisk Samsungu bude 10,1 bil. KRW.

Predpokladá sa, že Samsung svojím ziskom za druhý kvartál prvýkrát prekonal americkú firmu Apple. Analytici oslovení v prieskume spoločnosti FactSet totiž prognózujú, že Apple za apríl až jún vykáže zisk 8,2 mld. USD. Apple svoje výsledky zverejní na budúci týždeň v utorok.

Prevádzkový zisk Samsungu za apríl až jún medziročne posilnil o 73 percent na 14,1 bil. KRW a tržby sa zvýšili o 20 percent na 61 bil. KRW. Takmer 60 percent kvartálneho zisku Samsungu vygenerovala jeho divízia polovodičov, ktorá vykázala rekordný prevádzkový zisk 8 bil. KRW pri tržbách 17,6 bil. KRW. Aj v iných oblastiach podnikania firma dosiahla slušný rast zisku. Napríklad divízia mobilných telefónov vykázala prevádzkový zisk 4,1 bil. KRW.

(1 EUR = 1 303,91 KRW)


(1 EUR = 1,1644 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona