Samsung sa v spore s Apple obrátil na americký najvyšší súd

NETKY.SK • 15 December 2015, 08:49 • 2 min
Samsung sa v spore s Apple obrátil na americký najvyšší súd

NEW YORK - Spoločnosť Samsung sa v patentovom spore v USA so spoločnosťou Apple obrátila na najvyšší americký súd.

slovakia

left justify in out

Chce na súde uspieť s odvolaním proti pokute vo výške 548,2 mil. USD, ktorú dostala v roku 2012 za porušenie patentov zariadení iPhone. Súd musí najprv rozhodnúť o prijatí žiadosti spoločnosti Samsung.

 

Juhokórejská firma vo svojom podaní na súd tvrdí, že by mala byť zbavená povinnosti zaplatiť 399 mil. USD z predmetnej sumy. Táto suma sa týka kopírovania patentov súvisiacich s oblými rohmi, orámovaním a tiež ikonami. "Samsung tento prípad eskaluje, pretože verí, že spôsob interpretácie zákonov nebol v súlade s modernými časmi,“ uviedla spoločnosť. "Naše produkty vyrábame, aby sme potešili našich zákazníkov a nie na to, aby ich konkurenti flagrantne kopírovali,“ reagovala spoločnosť Apple.


V roku 2012 spoločnosť Samsung dostala pokutu 930 mil. USD. V máji však odvolací súd vo Washingtone z tejto sumy ubral približne 382 mil. USD.

(1 EUR = 1,0983 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies