Samsung sa chce stať najväčším výrobcom tabletov na svete

NETKY.SK • 6 November 2013, 12:48 • 2 min
Samsung sa chce stať najväčším výrobcom tabletov na svete

SOUL - Samsung Electronics si stanovil nový cieľ. Po tom, čo predbehol Apple v predaji inteligentných telefónov, sa chce stať jednotkou aj na trhu s tabletmi. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prezident juhokórejského koncernu Shin Jong-kyun dnes pred analytikmi uviedol, že Samsung v segmente tabletov prudko rastie a že sa chce stať najväčším výrobcom tabletov na svete. Nespresnil však, dokedy chce splniť tento svoj plán. Podľa Shina Samsung tento rok predá vyše 40 miliónov tabletov, čo je viac než dvojnásobok v porovnaní s rokom 2012. "Odbyt tabletov Samsungu začal výrazne rásť v druhej polovici roka 2012."

Poradenská firma IDC odhaduje, že Samsung vlani predal 16,6 milióna tabletov. Na porovnanie, Apple v roku 2012 predal 65,7 milióna iPadov. Apple kedysi ovládal vyše polovicu globálneho trhu tabletov, ale jeho dominancia sa začína zmenšovať. Samsung výrazne zvýšil predaj svojho tabletu Galaxy Tab, ktorý ponúka vo variantoch s rôznou veľkosťou obrazovky a ktorý je lacnejší než iPad.

Podiel Apple na globálnom trhu tabletov v 3. štvrťroku klesol na 30 % a podiel Samsungu vzrástol na 20 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona