Samsung prerušil spoluprácu s čínskym dodávateľom pre detskú prácu

NETKY.SK • 14 Júl 2014, 09:36 • 2 min
Samsung prerušil spoluprácu s čínskym dodávateľom pre detskú prácu

SOUL - Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics prerušil spoluprácu s čínskym dodávateľom Dongguan Shinyang Electronics Company pre podozrenie z detskej práce. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Najväčší výrobca smartfónov dnes na svojej internetovej stránke uviedol, že narazil na možné dôkazy o detskej práci a nelegálnom nábore zamestnancov v Dongguan Shinyang Electronics.

 

Samsung už minulý týždeň avizoval, že preskúma situáciu v čínskej firme. Dôvodom je správa organizácie China Labor Watch so sídlom v New Yorku, podľa ktorej čínsky výrobca komponentov pre mobilné telefóny zamestnal najmenej päť detí mladších ako 16 rokov.

 

Podľa China Labor Watch tieto deti a ďalší mladí ľudia vo veku do 18 rokov pracovali v čínskej firme tri až šesť mesiacov, aby jej pomohli uspokojiť veľký dopyt. Firma im pritom platila len za 10 hodín, hoci denne odpracovali 11 hodín.

 

Správa uvádza detaily o 15 prípadoch porušenia pracovného poriadku, ktoré organizácia odhalila počas vyšetrovania. Týkajú sa detskej práce, absencie školenia o bezpečnosti pri práci, nepreplácania nadčasov a tiež žiadneho sociálneho zabezpečenia pre dočasných zamestnancov na dobu určitú, ktorí tvoria minimálne 40 % z 1200 zamestnancov čínskej firmy.

 

China Labor Watch zverejnila svoju správu krátko po tom, ako Samsung na základe vlastného auditu u stoviek čínskych dodávateľov oznámil, že pre neho deti nepracujú.

 

Samsung zároveň informoval, že podozrenie z detskej práce už preverujú čínske úrady a ak sa potvrdí, natrvalo zruší spoluprácu s firmou Dongguan Shinyang Electronics.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies