Samsung predstavil hit týchto Vianoc: Inteligentné hodinky Galaxy Gear!

NETKY.SK • 5 September 2013, 12:34 • 2 min
Samsung predstavil hit týchto Vianoc: Inteligentné hodinky Galaxy Gear!

BERLÍN - Samsung predstavil v stredu (4. 9.) ako prvý "inteligentné" náramkové hodinky Galaxy Gear. Analytici tvrdia, že hodinky by sa mohli stať hitom týchto Vianoc. Informovala o tom agentúra Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Hodinky umožňujú telefonovanie, prehliadanie internetu a fotografovanie. Prístroj s 1,63 palcovou (4,1 centimetra) obrazovkou začnú predávať 25. septembra, uviedol šéf divízie mobilných zariadení Samsungu Shin Jong Kyun. Hodinky bude možné synchronizovať s tabletmi a mobilnými telefónmi používajúcimi operačný systém Android od Googlu.

Samsung v stredu predstavil hodinky na najväčšom európskom veľtrhu spotrebnej elektroniky IFAv Berlíne. Juhokórejský koncern sa snaží o zvýšenie trhového podielu v segmente mobilných zariadení na úkor konkurentov, ako sú Apple a Sony, v čase spomaľovania rastu predaja inteligentných mobilných telefónov. Analytici očakávajú, že Samsung do konca roka predá 500.000 kusov Galaxy Gear. "Výrobcovia majú radi inteligentné hodinky, pretože je to prístroj, ktorý je dobre viditeľný," uviedol šéf spoločnosti Strategy Analytics Neil Mawston. "Ak uvidíte svojho kamaráta so skvelými inteligentnými hodinkami, asi ich tiež budete chcieť." Galaxy Gear váži 74 gramov a bude sa predávať v šiestich farbách. Displej využíva technológiu OLED, vnútorná pamäť je 4 gigabajty a RAM 512 megabajtov. Hodinky sa budú predávať v 140 krajinách sveta za 299 USD (227 eur).




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona