Samsung predal viac ako 20 miliónov Galaxy S III, zvýšil náskok pred súpermi

NETKY.SK • 6 September 2012, 10:51 • 2 min
Samsung predal viac ako 20 miliónov Galaxy S III, zvýšil náskok pred súpermi

Samsung predal viac ako 20 miliónov Galaxy S III, zvýšil náskok pred súpermi

slovakia

left justify in out

imgGlobálny predaj najnovšieho smartfónu Galaxy S III z produkcie juhokórejského koncernu Samsung už prekonal hranicu 20 miliónov kusov - a za menej ako tri mesiace.
      Samsung uviedol svoju najnovšiu verziu inteligentného telefónu s operačným systémom Android na európsky trh v máji tohto roka. Predbehol tak o tri mesiace uvedenie konkurenčných modelov od Apple, Nokie a Motoroly - a vyplatilo sa mu to.
      Podľa juhokórejského koncernu veľký dopyt po novom modeli Galaxy pomáha firme udržať si dominantnú pozíciu na trhu s inteligentnými mobilnými telefónmi. Podľa analytikov Samsung už v tomto segmente predbehol svojho rivala, americký koncern Apple, s ktorým vedie patentové spory na súdoch vo viacerých krajinách sveta. Apple minulý týždeň pridal Galaxy S III na zoznam produktov, ktoré predložil súdu v USA v rámci žaloby o porušení svojich patentových práv.
      Bývalý líder na trhu s mobilnými telefónmi, fínska spoločnosť Nokia, ktorá bojuje so stratou, tento týždeň oznámila, že znižuje o 15 % cenu svojho smartfónu Lumia 800 Windows, a o niečo menej zredukuje ceny ďalších mobilov s operačným systémom Windows. Nokia v segmente smartfónov výrazne zaostáva za svojimi rivalmi. Na ilustráciu, v 2. štvrťroku fínska spoločnosť predala 10,2 milióna kusov inteligentných telefónov, zatiaľ čo jej rivali Samsung a Apple predajú za kvartál zhruba 35 až 40 miliónov smartfónov.

Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies