Samsung plánuje nový závod na výrobu čipov

NETKY.SK • 6 Október 2014, 09:41 • 2 min
Samsung plánuje nový závod na výrobu čipov

SOUL - Spoločnosť Samsung Elektronics plánuje investovať 4,7 mld. USD do výstavby nového juhokórejského závodu na výrobu čipov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť tak rozvíja podnikanie v oblasti polovodičov, keďže zaznamenáva pokles na trhu so smartfónmi. Nový závod by mal podľa spoločnosti Samsung zvýšiť jej konkurencieschopnosť v oblasti výroby polovodičov. Konečné rozhodnutie o produktoch, ktoré sa budú v závode vyrábať, ešte nepadlo. Celý závod by mal byť dokončený v druhej polovici roku 2017.

 

Zisky spoločnosti Samsung na kľúčovom trhu so smartfónmi sa znížili, keďže v kategórii smartfónov vyššej triedy významný podiel ziskov smeruje do spoločnosti Apple. Spoločnosť Samsung navyše čelí konkurencii zo strany čínskych výrobcov, ktorí vyrábajú lacné a dobre vybavené smartfóny. 

 

Podľa odhadu analytikov spoločnosť Samsung zaznamenala v treťom kvartáli pokles prevádzkového zisku o 45 % na 5,6 bil. juhokórejských wonov (KRW). To by bol najslabší výsledok od štvrtého kvartálu 2011. V rovnakom období predchádzajúceho roku firma zaznamenala rekordný prevádzkový zisk vo výške 10,2 bil. KRW. 

 

Samsung Electronics pôsobí aj na Slovensku prostredníctvom spoločnosti Samsung Electronics Slovakia. Tá má v Galante od roku 2002 najväčší závod na výrobu LED televízorov v Európe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona