Samsung na trhu smartfónov zvyšuje náskok pred Apple

NETKY.SK • 14 August 2013, 18:50 • 2 min
Samsung na trhu smartfónov zvyšuje náskok pred Apple

MNÍCHOV - Samsung v 2. štvrťroku zvýšil svoj náskok pred Apple na trhu inteligentných telefónov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Trhový podiel juhokórejského koncernu v trojmesačnom období od apríla do konca júna mierne vzrástol na 31,7 %, uviedla poradenská firma Gartner. Naopak, podiel Apple medziročne klesol o viac než 4 percentuálne body na 14,2 %. Relatívne dobre sa darilo menším výrobcom inteligentných telefónov z Ázie, ako sú LG, Lenovo a ZTE.

V uplynulom kvartáli vzrástol globálny odbyt takzvaných smartfónov takmer o polovicu na 225 miliónov prístrojov. Celý trh mobilných telefónov sa zvýšil takmer o 4 % na 435 miliónov aparátov. Počas 2. štvrťroka sa po prvý raz predalo viac inteligentných telefónov ako tradičných mobilov.

Apple podľa analytika spoločnosti Gartner Anshula Guptu potrebuje nový model, aby opäť dokázal držať krok. Experti očakávajú, že americký koncern predstaví novú generáciu iPhonu 10. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona