Samsung miliónovú pomoc od dosluhujúceho kabinetu už nedostane, rozhodne nový

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 12:49 • 2 min
Samsung miliónovú pomoc od dosluhujúceho kabinetu už nedostane, rozhodne nový

Samsung miliónovú pomoc od dosluhujúceho kabinetu už nedostane, rozhodne nový - Slovensko O miliónovej investičnej pomoci pre galantský závod Samsung Electronics Slovakia má rozhodnúť už nový kabinet Roberta Fica (Smer-SD). Dosluhujúca vláda Ivety Radičov

slovakia

left justify in out

img

O miliónovej investičnej pomoci pre galantský závod Samsung Electronics Slovakia má rozhodnúť už nový kabinet Roberta Fica (Smer-SD). Dosluhujúca vláda Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) totiž ani na tretí pokus nerozhodla o podpore a na svojom poslednom riadnom stretnutí sa zhodla nechať posúdenie pomoci na nový kabinet.
      Ako po rokovaní objasnila Radičová, rokovanie vláda prerušila až do zasadnutia tej novej. "Nepovažujem za zodpovedné, aby niekoľko dní pred vymenovaním novej vlády súčasná rozhodovala o akýchkoľvek finančných investíciách," podotkla. Predkladateľ materiálu, rezort hospodárstva, rozhodnutie bližšie neokomentoval. "V každom prípade sme si predložením splnili svoju povinnosť," dodal štátny tajomník rezortu Kristián Takáč.
      Proces odsúhlasovania je zdĺhavý pre problémy s materiálom, ale aj pre predčasné voľby. Časť kabinetu žiadala dopracovanie materiálu, pretože chcela podporiť iba tvorbu nových pracovných miest či výskumnú činnosť. Samsung však aj napriek problémom pri odsúhlasovaní na pomoci stále trvá. Z tohto dôvodu jeho zástupcovia navštívili aj prezidenta SR Ivana Gašparoviča i premiérku Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS).
      Galantský závod by mal podľa prvotného návrhu dostať od štátu investičnú pomoc v sume 28 miliónov eur, a to formou úľavy na dani z príjmu. Dôvodom je realizácia nového projektu spoločnosťou v hodnote 90 miliónov eur v rokoch 2011 až 2014, a tým zachovanie 950 existujúcich pracovných miest.
      O pomoc zažiadala spoločnosť Samsung ešte koncom septembra minulého roka, pričom žiadosť podala na rezort hospodárstva. "Cieľom pomoci je podpora modernizácie výroby na výrobu nových modelov LED televízorov a príprava na zavedenie nového typu 3D, SMART a OLED televízorov v existujúcom výrobnom závode," konštatuje sa v materiáli.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona