Samsung mení plány výroby telefónu Galaxy Note 7

NETKY.SK • 10 Október 2016, 12:38 • 2 min
Samsung mení plány výroby telefónu Galaxy Note 7

SOUL - Samsung mení produkčné plány pre svoj vlajkový mobilný telefón Galaxy Note 7, uviedol dnes juhokórejský koncern.

slovakia

left justify in out

Spoločnosti sa totiž zatiaľ nepodarilo vyriešiť problémy s baterkami, ktoré sa prehrievajú a hrozí riziko vznietenia sa. Samsung z tohto dôvodu začiatkom septembra spustil program výmeny telefónov. Informovala o tom agentúra DPA.

 

"Dočasne upravujeme program produkcie telefónu Galaxy Note 7, aby sme prijali ďalšie kroky na zabezpečenie kvality a bezpečnosti," uviedol Samsung.

 

Predchádzajúce mediálne správy, ktoré Samsung nepotvrdil ani nepoprel, signalizovali, že juhokórejský koncern dočasne zastavil výrobu Galaxy Note 7. "Toto opatrenie sa týka aj vietnamského závodu Samsungu, ktorý má na starosti globálne dodávky" telefónu Galaxy Note 7, uviedla jedna dodávateľská firma Samsungu pre juhokórejskú tlačovú agentúru Jonhap pod podmienkou zachovania anonymity.

 

O zastavení produkcie informoval aj americký denník Wall Street Journal (WSJ), ktorý sa odvolával na "osobu oboznámenú so záležitosťou".

 

Samsung uviedol Galaxy Note 7 na trh 19. augusta. Koncern začiatkom septembra oznámil, že vymení 2,5 milióna telefónov Galaxy Note 7 z dôvodu rizika vznietenia batérie.

 

Počas uplynulého týždňa boli podľa WSJ v USA hlásené štyri prípady vznietenia telefónu Samsung, nie je však jasné, či išlo o už opravené telefóny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona