Samsung Group plánuje v tomto roku rekordné investície

NETKY.SK • 5 Január 2011, 14:24 • 2 min
Samsung Group plánuje v tomto roku rekordné investície

Samsung Group plánuje v tomto roku rekordné investície

slovakia

left justify in out

Juhokórejský priemyselný konglomerát Samsung Group chce v tomto roku výrazne zvýšiť investície a prijať tisíce nových zamestnancov. Týmto spôsobom chce posilniť svoje postavenie v oblasti kľúčových aktivít a prispieť k rozvoju v nových oblastiach.
      Samsung chce v tomto roku preinvestovať 43,1 bilióna wonov (28,69 miliardy eur), čo je o 18 % viac než vlani, a plánuje prijať 25.000 nových zamestnancov. Obe čísla sú historické rekordy, uvádza sa vo vyhlásení koncernu.
      Vlakovou loďou skupiny je spoločnosť Samsung Electronics, ktorá je popredným globálnym hráčom na trhu s elektronikou. Je najväčším svetovým výrobcom televízorov s plochou obrazovkou, LCD displejov a pamäťových čipov a druhým najväčším svetovým výrobcom mobilných telefónov za fínskou Nokiou.
      Súčasťou konglomerátu sú desiatky ďalších firiem pôsobiacich v oblastiach, ako je stavba lodí, stavebníctvo, financie alebo zábavný priemysel.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies