Samsung Galaxy Note 7 sa vracia: Problémový telefón bude opäť v predaji

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 06:46 • 2 min
Samsung Galaxy Note 7 sa vracia: Problémový telefón bude opäť v predaji

SOUL - Problémový smartfón Samsung Galaxy Note 7 sa po preskúmaní príčin požiarov batérií môže vrátiť na trh. V niektorých regiónoch sa po súhlase regulačných úradov môže predávať ako prístroj po generálnej oprave, alebo ponúkať v požičovniach.

slovakia

left justify in out

Ako dnes oznámil Samsung, vybrané krajiny a plán návratu na trh zverejní neskôr. Samsung považuje za príčinu požiarov výrobnú a konštrukčnú chybu batérií, samotné telefóny aj napriek obavám pracujú bezchybne. Práve tento fakt otvoril cestu pre možný návrat telefónu na trh.

 

Toto oznámenie prichádza vo veľmi prekvapujúcom okamihu. Samsung totiž v stredu 29. marca predstaví najnovší a dlho očakávaný model Galaxy S8 a určite by nemal oživovať spomienky na fiasko vo forme Note 7.

 

Po sérii požiarov batérií na jeseň minulého roka musel Samsung najprv vyhlásiť globálnu zvolávaciu akciu. Tá sa dotkla zhruba štyroch miliónov telefónov a prístroje sa museli prepravovať ako nebezpečný náklad. Napokon musel stiahnuť z obehu aj údajne bezpečné náhradné telefóny. Dôvod: aj tie sa vznietili. Táto udalosť natoľko poškodila imidž Samsungu, že žiadny Note 7 sa celé mesiace nesmel nachádzať na palube lietadiel. Debakel zaťažil prevádzkový zisk výrobcu v prepočte piatimi miliardami eur.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies