Samsung Electronics začne predávať smartfóny s blokačným programom

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 16:00 • 2 min
Samsung Electronics začne predávať smartfóny s blokačným programom

SAN FRANCISCO - Juhokórejský koncern Samsung Electronics bude mať v modeli smartfónu Galaxy 5 S dva nové významné programy.

slovakia

left justify in out

Agentúra AP informuje, že pôjde o program "Nájdi môj mobil" a "Zamkni mobil", ktorým sa umožní na diaľku vyradiť ho z prevádzky v prípade odcudzenia alebo straty.
     

 Najnovší model smartfónu sa začne predávať v Spojených štátoch na budúci týždeň.
      

Kalifornskí zákonodarcovia začali tento týždeň rokovať o zákone, ktorý po prijatí bude vyžadovať, aby mobily, predávané v štáte alebo dodávané na jeho trh, mali program ich blokovania v prípade krádeže. Ak návrh prejde, nariadenie začne platiť od začiatku roka 2015.
      

Rovnakým opatrením sa zaoberajú aj zákonodarcovia štátov New York, Illinois a Minnesota.
      

Zabezpečením svojich mobilných zariadení proti zlodejom sa zaoberá aj Apple. V jeho iPhonoch bude od budúceho roku.
     

Americká Federálna komisia pre telekomunikácie (FCC) uviedla, že stratené a ukradnuté mobilné zariadenia, najmä smartfóny, v roku 2012 mali hodnotu vyše 30 miliárd USD (21,90 miliardy eur).
      

Asociácia CTIA, ktorá združuje mobilných operátorov a predajcov mobilných zariadení, však upozorňuje, že programy na diaľkové znefunkčnenie prístrojov prináša vážne riziká, vrátane možnosti ich trvalého znefunkčnenia hakermi. Môžu ich zničiť aj významným štátnym orgánom ako ministerstvu obrany či vnútra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona