Samsung Electronics sa možno rozdelí na dve spoločnosti

NETKY.SK • 28 November 2016, 11:40 • 2 min
Samsung Electronics sa možno rozdelí na dve spoločnosti

SOUL - Juhokórejská firma Samsung Electronics sa možno rozdelí na dve spoločnosti tak, ako to požaduje americký hedžový fond Elliott Management. Ten navrhol rozdelenie spoločnosti v októbri s tým, že sa tak zvýši hodnota pre akcionárov. S odvolaním sa na juhokórejský ekonomický denník Seoul Economic Daily o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rozdelenie by umožnilo dedičom zakladajúcej rodiny juhokórejskej firmy posilniť svoju kontrolu nad výrobcom inteligentných telefónov. Ten je korunným klenotom impéria Samsung Group.

 

Predstavenstvo Samsungu bude o návrhu fondu Elliott Management rokovať v utorok (29.11.), dodal juhokórejský denník. Okrem rozdelenia spoločnosti fond žiada aj vyplatenie špeciálnej dividendy v hodnote 26 miliárd USD (24,55 miliardy eur), prísľub vyplatenia minimálne 75 % voľného cash flow investorom a súhlas s vymenovaním niektorých nezávislých riaditeľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona