Samsung Electronics dosiahol v 2. kvartáli najlepší prevádzkový zisk za dva roky

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 09:34 • 2 min
Samsung Electronics dosiahol v 2. kvartáli najlepší prevádzkový zisk za dva roky

SOUL - Juhokórejská spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že čistý zisk za 2. kvartál zaznamenal takmer 2-% rast a prevádzkový zisk vzrástol takmer o pätinu, pričom dosiahol najlepší výsledok za viac než dva roky. K pozitívnym výsledkom, ktorými firma prekonala odhady trhov, prispel najmä zvýšený predaj smartfónov Galaxy S7 a S7 Edge. Informovali o tom agentúry Reuters, DPA a portál RTTNews.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť uviedla, že jej čistý zisk za obdobie apríl až jún dosiahol 5,85 bilióna wonov (4,7 miliardy eur), zatiaľ čo v rovnakom období minulého roka predstavoval 5,75 bilióna wonov. Výsledok tak prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali s rastom zisku len na 5,79 bilióna wonov.

 

Prevádzkový zisk vzrástol o 18 % na 8,14 bilióna wonov, čím firma potvrdila svoj predbežný odhad zverejnený začiatkom júla. Bol to najlepší prevádzkový zisk od 1. štvrťroka 2014. Podpísala sa pod to najmä mobilná divízia, kde prevádzkový zisk vzrástol o 57 % na 4,32 bilióna wonov. To je najlepší výsledok od 2. štvrťroka 2014. Tržby sa zvýšili o 5 % na 50,94 bilióna wonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies