Samsung čelí vyhliadkam na dlhodobé poškodenie značky pre problémy so smartfónom Galaxy Note 7

NETKY.SK • 13 Október 2016, 17:51 • 2 min
Samsung čelí vyhliadkam na dlhodobé poškodenie značky pre problémy so smartfónom Galaxy Note 7

SOUL - Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics čelí vyhliadkam na "dlhodobé poškodenie značky" pre problémy so smartfónom Galaxy Note 7. Uviedla to dnes ratingová agentúra Fitch.

slovakia

left justify in out

Najväčší výrobca mobilných telefónov na svete tento týždeň oznámil, že zastavuje výrobu aj predaj nového smartfónu, sotva dva mesiace po jeho uvedení na trh. Dôvodom sú problémy s prehrievaním a vznietením batérií Note 7, či dokonca s horením telefónu.

 

Fitch pripomína, že potenciálne dlhodobé poškodenie značky v súvislosti so zvolávaním smartfónov a zastavením ich produkcie, predstavuje väčšiu hrozbu pre úverový profil koncernu ako priame finančné náklady spojené s odškodnením majiteľov predaných smartfónov.

 

Samsung vyrába širokú škálu produktov a práve táto diverzifikácia znižuje jeho zraniteľnosť voči šokom, ktoré spôsobil Note 7. Ostatným divíziám koncernu sa stále darí, najmä divízia polovodičov, ale aj displejov a spotrebnej elektroniky naďalej prinášajú solídne zisky, konštatuje Fitch.

 

Ale problémy s Galaxy Note 7 odhalili jednak slabiny vo výskumne a vývoji a tiež v spôsobilosti koncernu efektívne napraviť vážne chyby.

 

Samsung pritom uviedol Note 7 na trh len v auguste. Mal konkurovať novému iPhonu 7 od Apple. No už v septembri musel Samsung zvolať na výmenu 2,5 milióna smartfónov Galaxy Note 7.

 

Koncern v uplynulých rokoch investoval obrovské sumy do marketingu a budovania značky Galaxy. Dúfal, že nový smartfón mu pomôže zvýšiť náskok pred Apple.

 

Americké úrady pritom dnes oznámili, že nariadili zvolanie ďalších 900.000 smartfónov Galaxy Note 7. Od polovice septembra už pritom zvolali jeden milión týchto telefónov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies