Šampiónka v biatlone Domračevová je bez trénera

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 18:06 • 2 min
Šampiónka v biatlone Domračevová je bez trénera

MINSK - Klaus Siebert už nie je trénerom bieloruských reprezentantiek v biatlone a ani hviezdnej Darie Domračevovej. Onedlho 59-ročný Nemec viedol biatlonistky Bieloruska od roku 2008.

slovakia

left justify in out

Najväčšie úspechy dosiahol s trojnásobnou olympijskou šampiónkou Dariou Domračevovou, ktorú pripravoval šesť sezón. V posledných rokoch však zápasí so zhubným nádorom a čoskoro podstúpi ďalšiu operáciu. "Vypršal mu kontrakt a teraz sa zameriava na svoje zdravie. Prajeme mu úplné uzdravenie," uviedol hlavný tréner biatlonového tímu Bieloruska Adrian Cibulskij.

 

Domračevová považuje Sieberta nielen za rodinného priateľa, ale aj druhého otca. Spolupracovať s ním začala v roku 2008. Pod jeho vedením sa stala jednou z najlepších biatlonistiek súčasnosti. Pre zákernú chorobu prišiel tréner pred troma rokmi o kus čriev a onedlho aj o časť pečene. 

 

Siebert kedysi reprezentoval bývalú NDR v biatlone. Je strieborným medailistom z pretekov štafiet zo ZOH 1980 v Lake Placid a z majstrovstiev sveta má bilanciu tri zlaté a tri bronzové medaily. V sezóne 1978/1979 sa stal celkovým víťazom Svetového pohára. V minulosti trénoval Nemca Ricca Grossa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies