Šampióna UFC knokautoval koronavírus. Volkanovski opísal ťažký boj s neviditeľným nepriateľom

NETKY.SK • 6 Apríl 2021, 15:55 • 2 min
Šampióna UFC knokautoval koronavírus. Volkanovski opísal ťažký boj s neviditeľným nepriateľom

Alexander Volkanovski síce môže byť tvrdý chlap, ktorého len tak niečo neskolí, ani on však nie je nezničiteľný. Presvedčil sa o tom pred pár dňami, keď bojoval s nepríjemným koronavírusom.

slovakia

left justify in out

Strašiak svetovej populácie si nevyberá a zápasníkovi z Austrálie dal poriadne zabrať. Volkanovski je súčasným šampiónom v perovej váhe a na turnaji UFC 260 mal obhajovať svoj titul v zápase s Brianom Ortegom. Súboj sa ale musel odložiť, pretože šampión mal iné, omnoho vážnejšie starosti – ležal v nemocnici s ťažkým priebehom ochorenia.

 

„Dosť ma to zasiahlo. Niekoľko dní som ležal v posteli, dlho spal a nerobil vlastne nič. Dokonca som ani veľmi nejedol. Bolo to skutočne škaredé. Mal som problém s dýchaním a vykašliaval som krv, navyše sa k tomu pridalo viacero komplikácií. Momentálne mi je už našťastie lepšie a dokonca dokážem trochu trénovať,“ vyjadril sa v rozhovore s novinárom Arielom Helwanim.

 

 

„Som šampiónom UFC, som fit človek a pozrite sa, čo to so mnou urobilo. Bol som šokovaný. V nemocnici mi diagnostikovali zápal pľúc, ale išlo o stredný priebeh, tak som išiel domov. Po niekoľkých dňoch som začal vykašliavať viac krvi a pľúca ma začali bolieť takisto ešte viac, preto som sa vrátil do nemocnice, kde si ma pár dní nechali, pretože sa vírus v mojom tele šíril ďalej," pokračoval.

 

Ortega mal podľa odborníkov slušnú šancu na zisk titulu, pretože sa v predošlých dueloch ukázal v zaujímavej forme a verejnosť sa tešila na napínavý zápas. Zatiaľ nie je jasné, kedy sa uskutoční odveta, pretože Volkanovski musí byť po ochorení v stopercentnej kondícii, čo v prípade prekonania koronavírusu niekedy trvá veľmi dlho.

 

 

Obaja sa zrejme stanú trénermi ďalšej sérii programu The Ultimate Fighter, na konci ktorého by došlo k lákavému súboju. Spoločnosť UFC by mohla zápas takýmto spôsobom ešte viac vygradovať. Natáčanie údajne odštartuje už v priebehu tohto mesiaca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies