Šampióna Klička vyzve nezdolaný Bulhar Pulev

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 10:02 • 2 min
Šampióna Klička vyzve nezdolaný Bulhar Pulev

LONDÝN - Boxerský fenomén z Ukrajiny Vladimir Kličko už pozná svojho súpera v nadchádzajúcom súboji o obhajobu titulu svetového šampióna organizácie IBF v ťažkej hmotnostnej kategórii. Mal by ním byť Bulhar Kubrat Pulev. Má 33 rokov a v profiringu zatiaľ bezchybnú bilanciu 20 víťazstiev, z toho 11 knokautom súperov.

slovakia

left justify in out

Pozíciu vyzývateľa si vybojoval vlani v auguste, keď zdolal na body Američana Tonyho Thompsona. Kličko (38) len nedávno v súboji o titul majstra sveta knokautoval Alexa Leapaia, rodeného Samojčana reprezentujúceho Austráliu. Titul svetového šampióna obhájil mladší z bratov Kličkovcov už šestnásty raz.

 

"Tomu hovorím neskorý darček k narodeninám (nar. 4. 5. 1981 - pozn. SITA). Sedel som v prvom rade počas súboja Klička s Leapaiom. Bola to pre víťaza prechádzka parkom. Proti mne to však nebude mať také jednoduché. Prinajmenšom som pripravený spôsobiť mu nemalé problémy. Chcem ukázať svetu, že Kličko nie je neporaziteľná mašina na víťazstvá," cituje Puleva boxerská sekcia serveru ESPN. 

 

Pulevov promotér Kalle Sauerland už rozbehol rozhovory s Kličkovou spoločnosťou K2 Promotions o tom, kde a kedy zorganizovať tento prestížny majstrovský súboj. Najneskôr do 5. júna by sa mala zrodiť dohoda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona