SAMP: Podnikateľské prostredie sa pre malé firmy zhoršuje

NETKY.SK • 28 Apríl 2014, 17:37 • 2 min
SAMP: Podnikateľské prostredie sa pre malé firmy zhoršuje

BRATISLAVA - Podnikateľské prostredie za minulý rok sa pre malé a stredné firmy zhoršilo. Najviac pritom na to doplácajú malé podniky a živnostníci.

slovakia

left justify in out

Pre TASR to po dnešnom sneme Slovenskej asociácie malých podnikov (SAMP) uviedol jej prezident Vladimír Sirotka.
     

Na malé podniky dolieha podľa jeho slov najmä zvýšené finančné zaťaženie, a to rast odvodov či daní. Napríklad v roku 2014 zaplatí podľa asociácie malý podnikateľ a živnostník na daniach a odvodoch približne 2600 eur mesačne. To je o 8 % viac ako v rovnakom období roku 2013. 
     

"Okrem priamych a nepriamych daní stúpli aj miestne dane a poplatky," dodal Sirotka. Zároveň podniky podľa jeho slov pociťujú aj zvýšenie administratívy. Asociácia súčasne kritizuje aj nedostatočnú spoluprácu s vládou. Až na výnimky neexistuje podľa nej zmysluplná a dlhodobá komunikácia medzi vládou a malými podnikmi.
     

Ako pozitívne však Sirotka zhodnotil to, že do Bratislavského kraja by mal prísť projekt, ktorý má priniesť prostriedky na podporu zamestnanosti v tomto regióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies