Samozvaný "lovec migrantov" putoval v Bulharsku do domáceho väzenia

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 06:35 • 2 min
Samozvaný "lovec migrantov" putoval v Bulharsku do domáceho väzenia

SOFI - Bulharská justícia rozhodla dnes o umiestnení samozvaného "lovca migrantov" do domáceho väzenia, a to napriek pokračujúcemu trestnému stíhaniu pre nelegálne zadržanie utečencov.

slovakia

left justify in out

Petar Nizamov (30) vyvolal pobúrenie nielen v Bulharsku, ale aj za jeho hranicami, keď zverejnil videozáznam z "občianskeho zadržania" troch utečencov.


Prokuratúra požadovala uvalenie väzby na Nizamova, avšak súd v Malkom Tarnove rozhodol o jeho prepustení s tým, že riziko jeho úteku nejestvuje.


V prípade potvrdenia viny súdom hrozí Nizamovovi aj šesť rokov väzenia, vyplýva z informácií internetového serveru BalkanInsight.


Muža zadržali v pondelok po zverejnení amatérskeho videozáznamu na webe, ktorý nakrútil o deň skôr pri zadržaní troch migrantov z Afganistanu. Na zázname spútaných utečencov našli neskôr - už bez pút - príslušníci pohraničnej polície.


Podľa výpovedí migrantov asi desiatka ozbrojených ľudí na nich zaútočila, zrazila ich na zem, zbila, spútala a obrala o všetky peniaze a cennosti.


Policajti našli pri domovej prehliadke v Nizamovovom bydlisku nože, mačetu i marihuanu.


V Bulharsku, hlavne na bulharsko-tureckej hranici, nie sú podobné aktivity úplne ojedinelé, aj keď sú nezákonné. Rôzne nacionalistické zoskupenia vysielali do pohraničia hliadky s podobným zámerom. Donedávna boli tieto aktivity nielen tolerované, ale čiastočne aj podporované.


Zverejnenie spomínaného videozáznamu a reakcie zahraničia na jeho obsah však viedli i k zmene slovníka bulharských činiteľov o danej problematike.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies