Samovražedný útok v somálskom Mogadiše má najmenej šesť obetí

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 19:56 • 2 min
Samovražedný útok v somálskom Mogadiše má najmenej šesť obetí

MOGADIŠO - Samovražedný útok na kaviareň neďaleko prístavu somálskej metropoly Mogadišo si dnes vyžiadal najmenej šesť obetí. Ďalších 12 ľudí utrpelo zranenia. Podľa nich sú medzi obeťami aj príslušníci bezpečnostných zložiek.

slovakia

left justify in out

K útoku sa prihlásili už extrémisti zo skupiny aš-Šabáb, a to prostredníctvom rozhlasovej stanice Andalus. V zdôvodnení uviedli, že kaviareň zvolili ako terč útoku, pretože toto zariadenie bolo obľúbené v radoch agentov somálskej tajnej služby.

 

Sunnitskí extrémisti z aš-Šabábu majú značnú časť Somálska pod kontrolou už niekoľko rokov, usilujúc sa o zriadenie islamského štátu.

 

Informovali o štyroch obetiach a viac ako desiatich zranených po tom, čo v Mogadiše došlo k odpáleniu nálože umiestnenej v automobile zaparkovanom v okolí miestnej reštaurácie neďaleko prístavu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies