Samovražedný útok v mešite si vyžiadal 15 obetí

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 15:57 • 2 min
Samovražedný útok v mešite si vyžiadal 15 obetí

PEŠÁVAR - Pri samovražednom útoku na šiitskú mešitu zahynulo v piatok v Pakistane 15 ľudí a 25 ďalších utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral počas piatkových modlitieb na predmestí Pešávaru, ktorý hraničí s kmeňovými oblasťami v severozápade, kde operuje militantné hnutie Taliban. K útoku došlo niekoľko dní po tom, čo Američania avizovali mierové rokovania s afganským Talibanom v katarskej Dauhe.

Podľa polície boli do útoku zapojení traja útočníci, pričom dvaja začal strieľať na policajtov pred mešitou a tretí vošiel dovnútra, kde sa odpálil. Explózia bola taká silná, že na stenách i strope vznikli diery. V čase výbuchu sa v mešite nachádzalo okolo 200 veriacich. K činu sa zatiaľ nik neprihlásil, podobné útoky proti šiitskej menšine však uskutočňujú sunnitskí extrémisti, ku ktorým patrí aj Taliban.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies