Samovražedný útok v Kábule si vyžiadal najmenej 22 obetí a 41 zranených

NETKY.SK • 7 Február 2017, 21:05 • 2 min
Samovražedný útok v Kábule si vyžiadal najmenej 22 obetí a 41 zranených

KÁBUL - Samovražedný teroristický útok, ku ktorému došlo dnes pred budovou afganského najvyššieho súdu v Kábule, si podľa aktualizovaných informácií z dejiska vyžiadal najmenej 22 obetí na životoch. Ďalších 41 ľudí, medzi ktorými je deväť žien a dve deti, utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca afganského rezortu zdravotníctva.

 

Všetky obete sú podľa informácií hovorcu ministerstva vnútra civilisti.

 

K explózii malo podľa dostupných informácií dôjsť v okolí brány využívanej zamestnancami súdu, a to v čase, keď opúšťali pracovisko.

 

 

 

Útok prišiel iba deň po zverejnení výročnej správy Organizácie Spojených národov o civilných obetiach vojnového konfliktu v Afganistane, z ktorej vyplýva zvýšenie počtu islamistami realizovaných samovražedných útokov v stredoázijskej republike.

 

K zodpovednosti za útok sa doteraz neprihlásila žiadna organizácia. Viaceré podobné útoky na budovy afganských súdov či ich zamestnancov však v minulosti spáchali členovia militantného hnutia Taliban.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies