Samovražedný útok si vyžiadal najmenej šesť obetí

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 12:24 • 2 min
Samovražedný útok si vyžiadal najmenej šesť obetí

BAGDAD - Najmenej šesť obetí si dnes vyžiadal útok samovražedného atentátnika v severnej časti Iraku. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Policajný šéf, plukovník Baštún Rašíd, vyhlásil, že útočník prišiel s vozidlom, ktoré bolo naložené výbušninami, na bezpečnostné kontrolné stanovište v meste Dibis. To sa nachádza neďaleko mesta Kirkúk, asi 290 kilometrov severne od Bagdadu.
      

Rašíd dodal, že pri výbuchu sa zranilo 15 ľudí. Medzi obeťami boli aj civilisti, ale presný súpis obetí ešte nie je k dispozícii.
     

K zodpovednosti za výbuch sa zatiaľ nikto neprihlásil. Samovražedné útoky sú ale charakteristické pre odtrhnutú bunku al-Káidy, ktorá pôsobí v Iraku, píše AP.
      

Sunnitské povstalecké skupiny od minulého roku vystupňovali útoky v snahe podkopať úsilie vlády - vedenej šiitmi - o udržanie bezpečnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies