Samovražedný útok na základni OSN v Mali si vyžiadal tri obete

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 10:12 • 2 min
Samovražedný útok na základni OSN v Mali si vyžiadal tri obete

BAMAKO - Pri samovražednom útoku na základni OSN v Mali zahynuli najmenej traja civilisti a deväť príslušníkov mierových síl utrpelo vážne zranenia. Informoval o tom hovorca misie MINUSMA Olivier Salgado.

slovakia

left justify in out

Útok sa odohral v stredu v meste Ansongo na severe krajiny. "Vozidlo sa pokúsilo preniknúť do tábora a došlo k výbuchu," uviedol Salgado po telefóne z hlavného mesta Bamako. Siedmi zo zranených sú vojaci Nigeru. Hovorca malijskej armády povedal, že samovražedného útočníka pri pokuse dostať sa do tábora zastrelili, avšak jeho výbušninami naložené auto vybuchlo.


OSN nasadila do Mali asi 10 000 mierotvorcov, aby pomohli stabilizovať krajinu po tom, čo tam v roku 2012 rozsiahle oblasti ovládli povstaleckí Tuarégovia a islamskí radikáli napojení na al-Kájdu. Extrémistov vyhnala až invázia pod vedením Francúzov v roku 2013. Povstalci však na území stále uskutočňujú sporadické útoky na medzinárodné a malijské jednotky ako aj na civilistov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies