Samovražedný útok na pohrebe si vyžiadal 12 mŕtvych

NETKY.SK • 1 December 2013, 10:29 • 2 min
Samovražedný útok na pohrebe si vyžiadal 12 mŕtvych

BAKÚBA - Najmenej 12 ľudí zabil v nedeľu v irackom meste Bakúba samovražedný útočník počas pohrebu syna kmeňového lídra a bojovníka proti al-Kájde.

slovakia

left justify in out

 Najmenej 12 ľudí zabil v nedeľu v irackom meste Bakúba samovražedný útočník počas pohrebu syna kmeňového lídra a bojovníka proti al-Kájde. Ďalších najmenej 25 osôb utrpelo zranenia. Mudhír al-Šalál al-Arákí zahynul v sobotu večer pri výbuchu cestnej bomby. Útočník sa odpálil pri pohrebnej procesii jeho príbuzných a priateľov na cintoríne, keď sa chystali pochovať jeho telo. Al-Arákí bol členom sunnitských milícií Sahvá, ktoré vznikli v roku 2006 na pomoc pri boji proti militantom z al-Kájdy a Talibanu. Povstalci členov milícií považujú za zradcov a často ich berú za cieľ svojich útokov.

Irakom v posledných mesiacoch zmieta nábožensky motivované násilie. Len tento rok pri ňom prišlo o život najmenej 6000 ľudí, tento týždeň si útoky vyžiadali už vyše 200 mŕtvych. Vláde sa zatiaľ nedarí zastaviť násilnosti medzi šiitmi a sunnitmi, ktorí sa vo väčšinovo šiitskom Iraku sťažujú na diskrimináciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies