Samovražedný útok na mešitu v Nigérii si vyžiadal najmenej desať mŕtvych

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:34 • 2 min
Samovražedný útok na mešitu v Nigérii si vyžiadal najmenej desať mŕtvych

ABUJA - Najmenej desať ľudí zahynulo dnes pri útoku samovražedného atentátnika, ktorý sa odpálil v mešite v meste Maiduguri na severovýchode Nigérie. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Útočník vošiel do mešity v Maiduguri dnes okolo 05.00 h miestneho času (06.00 h SELČ) počas bohoslužieb a odpálil výbušninu, ktorú mal pripevnenú na tele. Podľa očitého svedka incidentu si výbuch okrem mŕtvych vyžiadal aj desiatky zranených.


Nigérijská Národná agentúra pre mimoriadne situácie (NEMA) uviedla, že jej pracovníci vyniesli z mešity "šesť mŕtvych tiel". Podľa miestnych úradov útok uskutočnil samovražedný atentátnik, ktorého spoločníci utiekli, keď ich správanie začalo byť miestnym obyvateľom podozrivé.


Samovražední útočníci, ktorí pravdepodobne patrili k extrémistickej skupine Boko Haram, zabili v ostatných týždňoch v mešitách v Maiduguri desiatky veriacich.


Extrémisti vyhlásili na severovýchode Nigérie emirát, kde uplatňujú brutálny výklad islamského práva, a podnikajú aj výpady do susedných krajín - Nigeru, Kamerunu a Čadu. Táto skupina prisahala v marci vernosť tzv. Islamskému štátu (IS), ovládajúcemu rozsiahle územia v Iraku a Sýrii.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies