Samovražedný útočník zabil v Kábule najmenej desať ľudí

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:06 • 2 min
Samovražedný útočník zabil v Kábule najmenej desať ľudí

KÁBUL - Najmenej desať ľudí dnes zomrelo v afganskom hlavnom meste Kábul, kde sa pred budovou administratívnej budovy národnej polície odpálil talibanský samovražedný atentátnik.

slovakia

left justify in out

Ďalších 20 osôb utrpelo pri útoku zranenia, informoval na Twitteri námestník ministra vnútra.

 

Hovorca Talibanu na internete oznámil, že "útok uskutočnil mučeník Mudžáhid Muhammad z okresu Imám Sáhib v provincii Kundúz," uviedla agentúra DPA.

 

 

Atentátnik sa vyhodil do vzduchu medzi okoloidúcimi vo vstupnej bráne ústredia elitnej policajnej jednotky ANCOP, povedal hovorca ministra vnútra.

Väčšina zo zranených, ktorých doteraz dopravili do kábulských nemocníc, sú podľa vyjadrenia ministerstva zdravotníctva muži.

 

Taliban vo vyhlásení tvrdil, že zabitých alebo zranených bolo vyše 40 policajtov.

 

K útoku došlo v čase návštevy nemeckého ministra vnútra Thomasa de Maiziera v Afganistane, kde chce rokovať okrem iného o nárastu afganských žiadateľov o azyl v Nemecku v minulom roku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies