Samovražedný útočník zabil v irackom meste Duluíja najmenej 16 ľudí

NETKY.SK • 8 September 2014, 13:15 • 2 min
Samovražedný útočník zabil v irackom meste Duluíja najmenej 16 ľudí

BAGDAD - Najmenej 16 ľudí zahynulo dnes pri útoku samovražedného atentátnika v irackom meste Duluíja severne od Bagdadu, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Muž zaútočil vozidlom typu Humvee naloženým výbušninami počas schôdzky medzi bezpečnostnými silami a miestnou sunnitskou milíciou, ktorá po boku vládnych síl bojuje proti Islamskému štátu.
     

Militanti z tejto organizácie zaútočili na mesto Duluíja, ktoré leží približne 70 kilometrov od Bagdadu, dnes pred svitaním. Podľa agentúry Reuters zabili 17 ľudí a 54 zranili. Použili auto naložené výbušninami a útočili aj z delových člnov, keďže mesto leží pri rieke. Trvalo dve hodiny, kým sa ich podarilo zatlačiť.
     

Duluíja je súčasťou pásu sunnitských miest severne od metropoly, z ktorých niektoré ovládli sunnitskí militanti z Islamského štátu. Často sa spájajú s miestnymi milíciami, ktoré nedôverujú vláde pod vedením šiitov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies