Samovražedný útočník zabil 22 ľudí na svadbe v časti Sýrie ovládanej Kurdmi

NETKY.SK • 4 Október 2016, 09:08 • 2 min
Samovražedný útočník zabil 22 ľudí na svadbe v časti Sýrie ovládanej Kurdmi

DAMASK - Samovražedný bombový atentátnik zaútočil v pondelok na svadobnú sieň v blízkosti mesta Hasaka na severovýchode Sýrie ovládanom Kurdmi a zabil najmenej 22 svadobčanov, vrátane ženícha a vysokopostaveného kurdského predstaviteľa. Informovali o tom agentúry DPA a AP s odvolaním sa na sýrskych aktivistov a kurdskú tlačovú agentúru Háwár.

slovakia

left justify in out

Organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii, ktorá sa spolieha na sieť aktivistov priamo na území Sýrie, uviedla, že počet obetí zrejme ešte stúpne. Agentúra Háwár potvrdila útok a zverejnila fotografie, ktoré zachytávajú krv, škody a trosky vo vnútri svadobnej siene.

 

Sýrske kurdské sily majú pod kontrolou väčšinu provincie Hasaka, ale niekoľko bášt si tam udržala sýrska vláda.

Na civilné a vojenské ciele v oblastiach ovládaných Kurdmi opakovane útočia militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Kurdi patria k najefektívnejším a najúspešnejším pozemným silám bojujúcim proti IS.

 

IS prostredníctvom svojej tlačovej agentúry Amák v pondelok oznámila, že jeden z jej "prepadových oddielov" zaútočil na zhromaždenie kurdských bojovníkov neďaleko Hasaky, čím sa IS prihlásil k zodpovednosti za bombový útok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies