Samovražedný útočník v Afganistane zabil štyroch vojakov

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 08:46 • 2 min
Samovražedný útočník v Afganistane zabil štyroch vojakov

AFGANISTAN - Štyroch príslušníkov afganských leteckých síl dnes zabil samovražedný atentátnik, ktorý odpálil nálož pri autobuse vezúcom vojakov v Kábule. Piati ďalší vojaci utrpeli zranenia, informovala s odvolaním sa na políciu agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Terčom útoku bol autobus, uviedol hovorca policajného náčelníka v afganskej metropole. K výbuchu bomby došlo v silno zabezpečenej oblasti neďaleko Kábulskej univerzity v čase zvýšeného politického napätia v krajine po spornom druhom kole prezidentských volieb.

 

Austrálska armáda dnes oznámila, že vojak jej špeciálnych jednotiek prišiel o život v Afganistane po tom, ako ho našli so strelným zranením v administratívnej budove v Kábule, informovala agentúra AP.

 

Smrť vojaka podľa všetkého nesúvisí s bojmi, presné okolnosti však sú zatiaľ neznáme, uviedol náčelník austrálskeho generálneho štábu Mark Binskin. Zraneného našli ďalší vojaci v budove v utorok, zraneniam však podľahol neskôr po prevoze do nemocnice.

 

Austrália ukončila bojové operácie v Afganistane a stiahla odtiaľ svojich približne 1000 vojakov v roku 2013, v ázijskej krajine však naďalej má okolo 400 vojakov, ktorí poskytujú afganským silám poradenstvo a výcvik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona