Samovražedný bombový útok v Afganistane zabil 15 ľudí, desiatky ranených bojujú o život

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 12:56 • 2 min
Samovražedný bombový útok v Afganistane zabil 15 ľudí, desiatky ranených bojujú o život

KÁBUL - Trhoviskom v severoafganskom okrese Almár pri hranici s Turkménskom dnes otriasol samovražedný bombový útok, pri ktorom podľa zdrojov agentúry AP zahynulo najmenej 15 ľudí a ďalších 38 utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Zastupujúci guvernér provincie Fárjáb, na ktorej území k útoku došlo, nevylúčil nárast počtu mŕtvych, keďže mnohí spomedzi zranených sú v kritickom stave.

 

Obeťami sú podľa neho rovnako civilisti, ako aj afganskí vojaci. Zástupca provinčného policajného náčelníka informoval, že terčom útočníka s výbušninou ukrytou vo veste boli "vojenské sily prítomné v oblasti, väčšinu obetí však tvoria nevinní civilisti". K útoku sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina.

 

Afganské militantné hnutie Taliban v uplynulých mesiacoch vystupňovalo útoky na domácich vojakov a policajtov, ktorí prevzali celkovú zodpovednosť za bezpečnosť po tom, ako sily USA a NATO koncom roka 2014 oficiálne ukončili bojové operácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona