Samovražedný atentátnik zaútočil na vojakov v meste Bajdží

NETKY.SK • 11 November 2014, 21:17 • 2 min
Samovražedný atentátnik zaútočil na vojakov v meste Bajdží

BAGDAD - Osem ľudí vrátane šiestich vojakov zahynulo dnes pri výbuchu bomby samovražedného atentátnika, ktorý sa odpálil na ulici v severoirackom meste Bajdží. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Mesto sa snaží ovládnuť iracká armáda, aby si prerazila cestu k neďalekej najväčšej rafinérii v krajine, ktorú obliehajú militanti z organizácie Islamský štát (IS). 
     

"Samovražedný útočník sa odpálil neďaleko davu ľudí zhromaždených okolo vojakov, ktorí dobyli niektoré časti centra mesta," uviedol pre agentúru Reuters starosta Bajdži. Podľa predstaviteľov miestnej polície si útok vyžiadal životy dvoch civilistov a šiestich vojakov.
     

Mesto Bajdží sa nachádza 250 kilometrov severne od irackej metropoly Bagdad. Militanti z IS ho obsadili ešte počas leta v rámci svojej ofenzívy v severnom Iraku a na územiach západne od Bagdadu v provincii Anbár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies