Samovražedný atentátnik v Afganistane zaútočil na autobus s odvedencami

NETKY.SK • 12 Január 2014, 14:29 • 2 min
Samovražedný atentátnik v Afganistane zaútočil na autobus s odvedencami

KÁBUL - Autobus prevážajúci nových odvedencov afganskej polície sa dnes v Kábule stal terčom samovražedného atentátnika, ktorý sa na miesto činu dostal na bicykli.

slovakia

left justify in out

Okrem útočníka pri atentáte nikto ďalší neprišiel o život, zranených bolo najmenej šesť policajtov a traja civilisti. K útoku sa prihlásilo fundamentalistické hnutie Taliban.

Taliban dnes súčasne poprel informácie o svojich tajných rokovaniach s vládou. Hovorca hnutia Zabihulláh Mudžáhid uviedol, že vláda a Taliban nemajú žiadne kontakty, a jednoznačne odmietol správu agentúry AP, že najmenej dvaja ministri z vlády prezidenta Hámida Karzaja rokovali nedávno v Spojených arabských emirátoch s predstaviteľmi Talibanu.

Nemenovaný predstaviteľ Talibanu však pred časom pre AP povedal, že rokovania v Emirátoch sa skončili bez výsledku a konali sa v čase, keď Pakistan prepustil desiatky väznených príslušníkov Talibanu v snahe prispieť tak k oživeniu mierového procesu v Afganistane.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies