Samovražedný atentátnik sa odpálil v tuniskom letovisku Sousse!

NETKY.SK • 30 Október 2013, 12:14 • 2 min
Samovražedný atentátnik sa odpálil v tuniskom letovisku Sousse!

TUNIS - Samovražedný atentátník sa dnes vyhodil do vzduchu v tuniskom prímorskom letovisku Sousse. Okrem neho neprišiel nikto o život, informovali bezpečnostné zdroje. Uviedli, že ďalšieho atentátnika zadržali predtým, ako sa stihol odpáliť pri hrobke bývalého prezidenta Habíba Búrgíbu v meste Munastír. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prvý útočník, ktorý mal na sebe pás s výbušninami, sa odpálil na pláži pri hoteli Palm v turistami hojne navštevovanom letovisku Sousse, južne od tuniskej metropoly. Bombové útoky v Tunisku sú zriedkavé; podľa vyjadrenia vlády islamskí militanti využívajú chaos v susednej Líbyi, aby získali zbrane a výcvik.

Tuniská, islamistami vedená vláda tento rok začala ostro postupovať voči militantnému zoskupeniu Ansár aš-Šaría, jednej z najradikálnejších skupín, ktoré sa objavili v Tunisku po povstaní z roku 2011. Na čele zoskupenia stojí bývalý veterán al-Káidy, ktorý kedysi bojoval v Afganistane.

Pri zrážkach s militantmi zomrelo tento mesiac deväť tuniských policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies