Samovražedný atentátnik sa odpálil pri americkom konzuláte v Džidde

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 07:09 • 2 min
Samovražedný atentátnik sa odpálil pri americkom konzuláte v Džidde

DŽIDDA - Predpokladaný samovražedný bombový atentátnik sa v noci nadnes vyhodil do vzduchu neďaleko amerického konzulátu v saudskoarábskom meste Džidda. Pri incidente utrpeli zranenia najmenej dvaja policajti, informovala BBC s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo dnes ráno miestneho času, iba niekoľko hodín predtým, ako sa v Spojených štátoch začnú oslavy Dňa nezávislosti. Obyvatelia žijúci v oblasti uviedli, že počuli mohutný výbuch, spôsobený samovražedným atentátnikom.

Podľa prvých správ sedel atentátnik v aute a do vzduchu sa vyhodil v momente, keď si ho všimli príslušníci bezpečnostných zložiek.

 

Saudskoarabské médiá neinformovali o prípadných obetiach v areáli konzulátu, ktorý je zatvorený kvôli americkému štátnemu sviatku. Denník Saudi Gazette však oznámil, že stupeň ohrozenia v Džidde bol bezprostredne po útoku zvýšený na najvyššiu úroveň a okolie konzulátu bolo uzatvorené.

 

Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí uviedla, že rezort sa k incidentu vyjadrí neskôr. K činu sa bezprostredné nikto neprihlásil.

 

Na konzulát USA v Džidde zaútočila 6. decembra 2004 skupina islamistických militantov, pričom zabila štyroch členov bezpečnostnej služby a piatich zamestnancov. Ďalších 18 zamestnancov a žiadateľov o víza útočníci držali krátky čas ako rukojemníkov. Saudskoarabské bezpečnostné sily pri zásahu zabili troch útočníkov a zranili a zatkli ďalších dvoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies