Samovražední útočníci zabíjali na vojenskej základni

NETKY.SK • 3 Január 2016, 11:44 • 2 min
Samovražední útočníci zabíjali na vojenskej základni

BAGDAD - Najmenej 15 príslušníkov irackých bezpečnostných síl zahynulo dnes pri útoku na vojenskú základňu pri meste Tikrít, kde odpálili nálože piati samovražední útočníci. Agentúra Reuters o tom informuje s odvolaním sa na zdroje z irackého bezpečnostného rezortu.

slovakia

left justify in out

K útoku na bývalú americkú základňu pri Tikríte, ktorá je známa pod anglickým názvom Camp Speicher, sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS). Podľa zdrojov Reuters dvaja spomedzi útočníkov odpálili vozidlá naložené výbušninou pri vstupnej bráne, zatiaľ čo zvyšní traja sa vyhodili do vzduchu po tom, ako sa dostali dovnútra.


Okrem najmenej 15 mŕtvych hlásia v súvislosti s týmto útokom aj 22 zranených príslušníkov bezpečnostných síl. Vo vyhlásení IS zverejnenom na internete sa uvádza, že terčom mali byť "školitelia armády odmietačov", čo je výraz používaný sunnitskými extrémistami na označenie šiitských moslimov.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies