Samovražední útočníci z aš-Šabábu zabili v Galkayu najmenej 13 ľudí

NETKY.SK • 21 August 2016, 15:11 • 2 min
Samovražední útočníci z aš-Šabábu zabili v Galkayu najmenej 13 ľudí

MOGADIŠO - Najmenej 13 nevinných ľudí pripravili dnes o život a ďalších okolo 20 zranili dvaja samovražední atentátnici v somálskom meste Galkayo neďaleko somálsko-etiópskej štátnej hranice.

slovakia

left justify in out

K útokom sa prihlásili extrémisti z islamistickej skupiny aš-Šabáb hovoriac o najmenej troch desiatkach obetí.

 

Najskôr vrazilo do istého správneho komplexu v meste nákladné vozidlo naložené trhavinou. Následne sa v luxusnom motorovom vozidle vyhodil v rovnakej lokalite do vzduchu druhý zo samovražedných útočníkov, a to v čase, keď sa tam ľudia snažili pomôcť spoluobčanom zasiahnutým prvou explóziou. Tento výbuch zasiahol aj návštevníkov neďalekého trhoviska, vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA a rakúskeho verejnoprávneho rozhlasu ORF, ktoré sa odvolávajú na miestnych predstaviteľov vrátane starostu mesta Yasina Tumeya.

 

V dôsledku výbuchov došlo podľa očitých svedkov k zrúteniu viacerých budov v okolí dejiska útokov. Medzi obeťami sú aj dvaja najvyšší predstavitelia miestnej polície.

 

Práve v spomínanom meste ležiacom asi 700 km severovýchodne od Mogadiša špeciálne komando somálskych ozbrojených síl zadržalo nedávno päť členov militantnej skupiny aš-Šabáb.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona