Samovražedné útoky si vyžiadali najmenej 15 mŕtvych a 45 zranených

NETKY.SK • 18 September 2017, 18:48 • 2 min
Samovražedné útoky si vyžiadali najmenej 15 mŕtvych a 45 zranených

KANO - Najmenej 15 ľudí prišlo o život a ďalších 45 utrpelo sčasti životunebezpečné zranenia, keď sa v utečeneckom tábore v obci Konduga na severovýchode Nigérie odpálili dnes dvaja samovražední útočníci.

slovakia

left justify in out

K zodpovednosti za útoky sa zatiaľ nikto neprihlásil, znalci pomerov však predpokladajú, že za nimi boli moslimskí extrémisti zo zoskupenia Boko Haram.

 

Viacero zo zranených je podľa informácií tlačovej agentúry DPA s odvolaním sa na nemenované zdravotnícke zdroje v kritickom stave.

 

V dôsledku násilností páchaných ozbrojencami z Boko Haram v oblasti Čadského jazera bolo nútených opustiť svoje domovy vyše 2,3 milióna ľudí v Nigérii, ale aj Kamerune, Čade a Nigeri, uviedla pred časom OSN. Od roku 2009 zahynuli rukou týchto sunnitských fundamentalistov tisícky ľudí nielen v Nigérii, ale aj ďalších troch spomínaných štátoch.

 

Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA) dnes informoval, že najmenej 44 ľudí na severovýchode Nigérie, kde státisíce ľudí utiekli zo svojich domovov pred islamistami z Boko Haram, zomrelo na následky cholery. Infikovaných je 2300 ľudí a potenciálne sa môže nakaziť cholerou až 3,7 milióna ďalších.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona