Samovražedné útoky pri Bagdade si vyžiadali najmenej 14 mŕtvych

NETKY.SK • 24 Apríl 2016, 11:22 • 2 min
Samovražedné útoky pri Bagdade si vyžiadali najmenej 14 mŕtvych

BAGDAD - Najmenej 14 ľudí zahynulo pri najnovších samovražedných útokoch v Iraku, ktorých terčom boli bezpečnostné sily na dvoch predmestiach Bagdadu. Ďalším 36 osobám výbuchy spôsobili zranenia, informuje agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

slovakia

left justify in out

Životy šiestich civilistov a štyroch vojakov si vyžiadala v sobotu neskoro večer explózia na bagdadskom predmestí Husajníja, kde samovražedný útočník vrazil autom naloženým výbušninou do kontrolného stanovišťa. Podľa nemenovaného predstaviteľa polície vyviazlo ďalších 28 ľudí z tohto útoku so zraneniami.

 

Ku incidentu v Husajníji ležiacej severne od Bagdadu sa prostredníctvom internetu prihlásila extrémistická skupina Islamský štát (IS).

 

Podobný samovražedný útok sa odohral približne v rovnakom čase na južnom bagdadskom predmestí Arab Džabúr, kde výbuch auta zasiahol prechádzajúci armádny konvoj, pričom štyroch vojakov usmrtil a ôsmich zranil. Údaje poskytnuté nemenovaným policajným zdrojom potvrdili dvaja zdravotníci.

 

Iracké sily podporované koalíciou na čele s USA dokázali v posledných mesiacoch poraziť IS na niekoľkých frontoch, pričom získali naspäť územia obsadené touto skupinou počas ofenzívy v roku 2014. Sunnitskí extrémisti však naďalej útočia v Bagdade a okolí, kde sa zameriavajú predovšetkým na bezpečnostné sily, ale aj na príslušníkov irackej šiitskej väčšiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies