Samovražedná útočníčka zranila 9 ľudí, k činu sa nikto neprihlásil

NETKY.SK • 29 Október 2018, 20:10 • 2 min
Samovražedná útočníčka zranila 9 ľudí, k činu sa nikto neprihlásil

TUNIS - Celkove deväť ľudí - osem policajtov a jedného civilistu - zranil v pondelok popoludní výbuch v centre hlavného mesta Tuniska, kde 30-ročná žena odpálila bombu na svojom tele.

slovakia

left justify in out

Jedinou usmrtenou osobou bola samotná samovražedná útočníčka, informovala tlačová agentúra AP s odvolaním sa na miestne oficiálne zdroje a médiá.

 

Nemenovaná žena, ktorá doposiaľ nebola bezpečnostným orgánom známa, zaútočila krátko pred 14.00 h na rušnom Bulváre Habíba Búrkíbu v Tunise, prirovnávanom niekedy k parížskej triede Champs-Élysées. Podľa predošlých údajov AP bolo zranených "mnoho" ľudí.

 

K zodpovednosti za tento čin sa zatiaľ nikto neprihlásil. Tuniský prezident Bádží Káid Sabsí, ktorý sa zúčastňuje na konferencii v Nemecku, ho označil za teroristický útok.

 

Tuniská rozhlasová stanica Mosaique FM uviedla, že páchateľka mala na sebe podomácky vyrobený pás s malým množstvom výbušniny. Jej telo sa po výbuchu zdalo byť do značnej miery neporušené. Žena pochádzala z oblasti Mahdíja a bezpečnostné zložky po útoku prehľadali jej príbytok, doplnila stanica.

 

Podľa vyhlásenia tuniského ministerstva vnútra sa žena odpálila v blízkosti policajnej hliadky. Bulvár, ako aj niekoľko priľahlých ulíc, polícia následne uzavrela. Na záberoch zverejnených na internete bolo vidieť obrovský oblak dymu vznášajúci sa nad mestom.

 

Tuniské orgány dodatočne sprísnili bezpečnostné opatrenia v krajine po viacerých závažných teroristických útokoch z roku 2015, keď vyhlásili dodnes trvajúci výnimočný stav. Sprísnenie nasledovalo aj po tom, ako sa stovky Tunisanov zaradili medzi bojovníkov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) v Líbyi a Sýrii.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies