Samovražedná útočnícka sa odpálila na policajnej stanici v Istanbule

NETKY.SK • 6 Január 2015, 18:42 • 2 min
Samovražedná útočnícka sa odpálila na policajnej stanici v Istanbule

ISTANBUL - Samovražedná útočníčka sa dnes odpálila na policajnej stanici v centre Istanbulu. Pri explózii utrpeli zranenia dvaja policajti, pričom jeden z nich zakrátko zomrel na následky vážnych poranení, napísala to dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia guvernéra Istanbulu Vasipa Sahina neznáma žena vošla do policajnej stanice v známej, turistami vyhľadávanej historickej štvrti Sultanahmet, ohlásila stratu peňaženky a odpálila bombu.
      

"Hovorila po anglicky, vošla (do policajnej stanice) pod zámienkou, že stratila peňaženku," povedal guvernér Sahin, ktorého citovala agentúra AP.
      

Guvernér Sahip uviedol pre tureckú televíziu, že žena hovorila po anglicky so "silným prízvukom", pričom jej národnosť ani totožnosť nie sú bezprostredne známe. Napísal to web spravodajskej stanice BBC. Polícia sa momentálne snaží zistiť jej identitu.
      

K zodpovednosti za dnešný incident sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina. V štvrti Sultanahmet sa nachádzajú hlavné istanbulské pamätihodnosti, ako sú takzvaná Modrá mešita a múzeum Hagia Sofia.
      

Bol to už druhý útok zameraný na políciu v Istanbule v priebehu týždňa. Vo štvrtok zatkla tamojšia polícia výtržníka, ktorý hádzal granáty a strieľal na policajtov neďaleko úradu tureckého premiéra. K tomuto incidentu, pri ktorom sa nikto nezranil, sa prihlásila zakázaná krajne ľavicová turecká skupina DHKP-C (Revolučná ľudová oslobodzovacia strana-front).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona