Samovražedná útočníčka na hotel v Mogadiše mala holandské občianstvo

NETKY.SK • 23 Február 2015, 17:42 • 2 min
Samovražedná útočníčka na hotel v Mogadiše mala holandské občianstvo

MOGADIŠO - Dvojitý bombový útok v hoteli v somálskej metropole Mogadišo, pri ktorom minulý týždeň zahynulo približne 30 ľudí, podnikla samovražedná atentátnička s holandským a somálskym občianstvom. Informoval o tom dnes bezpečnostný predstaviteľ.

slovakia

left justify in out

Matka šiestich detí žila v Holandsku, ale nie je známe, ako dlho, dodal nemenovaný predstaviteľ citovaný nemeckou tlačovou agentúrou DPA.
     

Žena pracovala štyri mesiace ako recepčná v hoteli Central, kde v piatok 20. februára diaľkovým ovládaním aktivovala bombu uloženú v aute a potom sa sama odpálila.
     

Polícia vypočúvala riaditeľa hotela, ktorý stojí neďaleko prezidentského paláca, a desať ochrankárov, uviedol zdroj.
     

Bomba bola odpálená práve v čase, keď sa v hoteli nachádzali predstavitelia somálskej vlády a poslanci a pripravovali sa na piatkové modlitby v mešite, ktorá sa nachádza v hotelovej budove.
     

Pri útoku zahynuli dvaja zákonodarcovia a viceprimátor Mogadiša. Zranenia utrpeli traja ministri.
     

K atentátu sa prihlásila islamistická skupina aš-Šabáb, ktorá sa snaží zvrhnúť Západom podporovanú somálsku vládu a založiť štát s uplatňovaním tej najprísnejšej interpretácie islamského práva šaría.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies