Samovrah z Verviers nebol terorista, ale bývalý vojak

NETKY.SK • 1 August 2018, 06:42 • 2 min
Samovrah z Verviers nebol terorista, ale bývalý vojak

BRUSEL - Muž, ktorý sa v utorok ráno vyhodil do vzduchu vo štvrti Stembert, ktorá je súčasťou mesta Verviers na východe Belgicka, nebol terorista, ale bývalý profesionálny vojak.

slovakia

left justify in out

V utorok večer to potvrdila prokuratúra z Verviers.

 

K výbuchu došlo o 08.40 h miestneho času, keď muž osamotene sa prechádzajúci po futbalovom ihrisku nečakane odpálil výbušné zariadenie, ktoré mal pri sebe, čo potvrdil aj očitý svedok z auta prechádzajúcom pri ihrisku. K incidentu došlo uprostred futbalového ihriska Linaigrettes, ktoré využíva miestny futbalový klub FC Stembert.

 

Podľa údajov mestskej prokuratúry je obeťou výbuchu bývalý vojak. Muž vo veku 65 rokov, ktorý býval neďaleko futbalového ihriska, sa zrejme rozhodol použiť granát, ktorý mal pri sebe. Prokuratúra vylúčila možnosť teroristického útoku.

 

Polícia v utorok dočasne evakuovala všetkých obyvateľov domov na ulici, kde sa nachádza ihrisko a uzavrela dopravu v danej oblasti. Na miesto činu boli privolaní špecialisti na odmínovanie, ako aj policajné psy vycvičené na hľadanie výbušnín. Ich pátranie potvrdilo, že v danom priestore sa nenachádzajú ďalšie výbušniny a že išlo o ojedinelý incident.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies