Samovi Tomečkovi dodáva láska veľa energie, niekedy aj zabolí

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 14:09 • 2 min
Samovi Tomečkovi dodáva láska veľa energie, niekedy aj zabolí

BRATISLAVA - Slovenský spevák Samo Tomeček považuje lásku za výnimočne pozitívnu a energickú.

slovakia

left justify in out

„Už samotné slovo láska mi evokuje niečo veľmi energické a vždy do mňa vlievalo skôr tie pozitívne emócie ako negatívne. Samozrejme, aj láska niekedy bolí, ale o to sú tie emócie zas silnejšie a na základe toho potom môžu, aspoň z môjho pohľadu, vzniknúť napríklad ďalšie pesničky. Prežívanie lásky a všetkého s ňou spojeného, je naozaj veľmi silné,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.


Láska sa mladému umelcovi spája predovšetkým s pocitom šťastia. „Láska je šťastie a nemusí to byť len láska k žene, ale aj láska k rodine a k životu. Pre mňa je napríklad veľmi podstatná láska, ktorú cítim pri mojej tvorbe. Nachádzam ju vo všetkom, čo robím. Možno práve preto sa mi, keď sa môžem pochváliť, teraz celkom darí a strašne sa teším, že to cítia aj ľudia vôkol. Strašne si to vážim,“ poznamenal 30-ročný Bratislavčan.


Hudba ho vraj dosiaľ nikdy nesklamala. „Hudba je večná a je len na mne, ako sa k nej priblížim a čo s ňou stváram a s kým to s ňou stváram. Je to pre mňa celoživotná záležitosť. Neviem si predstaviť, že by som voči hudbe niekedy cítil nejakú nenávisť alebo zlosť. Vždy to bude láska, aj keď sa darí, aj keď sa nedarí,“ podotkol Tomeček.


Vo vzťahoch so ženami si už naopak prežil viacero sklamaní a aj keď by to málokto naňho povedal, dokázal vraj občas i nekontrolovane vybuchnúť. „Už mám svoj vek, takže som si už niečím prešiel. Podľa mňa vo vzťahoch nastávajú také momenty, teda neviem, či to má každý, ale ja áno, že si človek občas hovorí 'To snáď nie je možné! Prečo to ten druhý robí?' Na jednej strane, je tam tá silná láska a na druhej strane vôbec niekedy nechápem, prečo ten druhý jedná tak, ako jedná. Láska je naozaj minimálne dvojsečná zbraň, je to s ňou ťažké, ale je to zároveň najsilnejšia emócia, ktorá existuje. Zlosť a nenávisť sú tiež silné, ale láska, tá obsahuje úplne všetko a v tom je výnimočná,“ uviedol.


Ako však známy spevák ďalej priznal, ak sa pre niečo vo vzťahu nazlostí, zvykne si vzápätí svoje správanie rýchlo uvedomiť. „Občas prichádzajú také momenty, drobné veci vo vzťahoch, kedy vás tá druhá strana nahnevá nejakou úplne nezmyselnou blbosťou, ktorú by človek riešil úplne inak a pritom sa dokáže vytočiť do nepríčetnosti. To sú momenty, kedy sa na seba hnevám a hovorím si 'Toto si zase dokázal???' Našťastie ma ten hnev veľmi rýchlo prechádza a ja sa zas uvedomím. Ale aj o tom je láska. Je to neskutočne silná emócia a ja mám v sebe prirodzene takú dynamiku a navyše ešte záhorácku a možno aj srbochorvátsku krv po mojom dedkovi,“ zasmial sa Tomeček.


Napriek temperamentu však podľa neho vždy záleží najmä na tom, ako sa človek dokáže ovládnuť. „Občas zo mňa vyletí niečo nepekné, neviem, či je to dobre. Na druhej strane, keď poviem niečo, čo sa nehodí, potom ma to veľmi mrzí. Je pre mňa veľká škola dokázať to regulovať a vypustiť len v správny moment a v pravú chvíľu tomu pravému človeku presne to, čo si zaslúži,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona